عکس سیفون توالت معمولی و نحوه نصب نصب سیفون توالت ایرانی
سیفون توالت ایرانی معمولی چیست؟
ما در ایران به دو قطعه مختلف که در سرویس بهداشتی ایرانی نصب کاربرد دارند, سیفون میگوییم که بعضا باعث اشتباهات و سو برداشت هایی میشود. در واقع و در اصطلاح عملی و فنی, سیفون به شترگلویی که در سیستم لوله کشی فاضلاب کار گذاشته میشوند میگویند. نام این اتصال در انگلیسی Trap است. سیفون ها در مسیر لوله کشی فاضلاب برای جلوگیری از ورود بوی بد به محیط نصب شده و انواع مختلفی دارند, اما سیفون توالت ایرانی بایستی به شترگلویی لوله فاضلاب که شکل U دارد اطلاق میشود. سینک ظرفشویی و روشویی دارای سیفون هایی شبیه به آن هستند که به صورت روکار نصب میشوند. به غیر از توالت ایرانی در کفشورها نیز شترگلویی برای ممانعت از ورود بوی بد فاضلاب کار گذاشته میشوند. عملکرد سیفون نیز به این شکل است که همواره با نگه داشتن مقدار معینی آب در داخل خود, مانع از رد شدن گازهای نامطبوع فاضلاب به محیط میشوند.
اما در اصطلاح عامیانه بعضا به فلاش تانک ها نیز سیفون گفته میشود. فلاش تانک ها مخزن های آبی هستند که با کشیدن طناب یا فشردن دکمه مقدار زیادی آب را به داخل کاسه توالت و شترگلویی روانه کرده و این مساله باعث میشود که مدفوع یا مواد گند داخل شترگلویی تخلیه شده و به جای آن آب تمیز جایگزین شود. این مساله باعث میشود که بوی بد توالت ایرانی کمتر به مشام برسد و بعد از مدتی از بین برود.
به سیستم تخلیه توالت فرنگی نیز سیفون توالت گفته میشود, اما در واقع توالت فرنگی در ساختار خود یک سیستم شترگلویی داشته و آن قطعه ای که به آن سیفون گفته میشود, مکانیزم تخلیه آن است.
نحوه نصب سیفون توالت ایرانی یا شترگلویی
در نصب شترگلویی فقط بایستی تراز بودن سیفون لحاظ شده تا مقدار معین آب در داخل شترگلو حفظ شود. در صورت عدم رعایت این مساله ممکن است که بوی بد به داخل محیط نفوذ کند. سیفون شترگلویی از جنس لوله های فاضلاب یعنی پلیکا یا پوش فیت یا متریالی مانند چدن و پلی اتیلن هستند.
نمایندگی لوله آذین در شرق تهران
نصب سیفون توالت ایرانی ( فلاش تانک)
برای نصب فلاش تانک یا سیفون توالت ایرانی بایستی در هنگام کاشی کاری و نصب کاسه توالت ایرانی لوله آن کار گذاشته شود.
طریقه نصب لوله سیفون به کاسه توالت
برای نصب لوله سیفون به کاسه توالت بایستی از یک لاستیک مخصوص برای آب بندی این لوله استفاده شود. این لوله یک لوله L شکل است که سمت کوتاه تر آن به کاسه متصل شده و سمت بلندتر آن بایستی بعد از کاشی کاری مماس با کاشی باشد. اندازه قسمت کمتر L تقریبا حدود 20 تا 25 سانتیمتر است. قبل از نصب بایستی لوله چک شود تا سوراخ یا ترک نداشته باشد.
نحوه نصب سیفون توالت ایرانی
ارتفاع سیفون توالت ایرانی
ارتفاع نصب سیفون توالت ایرانی سلیقه ای بوده و اندازه خیلی محدودی ندارد. شرایط سرویس بهداشتی تعیین کننده است. اما نبایستی هنگام نشست و برخاست مصرف کننده به بدن آن گیر کرده و برخورد کند.
سیفون توالت معمولی معمولا در راستای سنگ توالت نصب میشود,اما اگر احتمال گیرکردن به پشت مصرف کننده وجود داشته باشد, میتوان با کمی تمایل در سمت چپ یا راست نصب شود. برای اینکه با استفاده از زانوی 45 درجه که در بسته بندی پک فلاش تانک وجود دارد, به راحتی میتوان محل نصب فلاش تانک را تغییر داد.
اندازه سیفون توالت ایرانی
طول و عرض و ضخامت سیفون های توالت متفاوت بوده و طول عرض آن از 50 در 50 با عمق 10 سانتیمتر شروع شده و تا سیفون های 80 سانتیمتری با عمق 30 سانتی متر در بازار موجود است. این مساله به سلیقه و شرایط سرویس بهداشتی دارد.
تعمیر سیفون توالت ایرانی
در تعمیر سیفون توالت ایرانی یا فلاش تانک ما دو قطعه اصلی داریم. اگر آب سرریز شود یا قطع نشود, احتمالا علت خرابی سیفون توالت ایرانی از شیر شناور آن بوده و بایستی این قطعه عوض شود. اگر آب مدام خارج شود بایستی کل مکانیزم یا واشر ژله ای کف مخزن عوض شود.
علت کم شدن فشار آب ساختمان
به دلایل مختلف این روزها بسیاری به دنبال علت کم شدن فشار آب ساختمان خود بوده و در حال یافتن راه حل قطعی برای رفع این مشکل هستند. در چند سال اخیر به دنبال کمبود ذخیره آب , در بسیاری از نقاط کشور از جمله تهران, پمپ خانه های تهران اقدام به کاهش فشار عمومی آب شهری نموده و به همین دلیل علت کم شدن فشار آب ساختمان های فعلی را میتوان ناشی از این مساله دانست. این کاهش فشار معمولا با خاموش کردن تعدادی از پمپ های تلمبه خانه های اصلی انجام شده و دلیل اصلی آن کاهش مصرف آب شهری عنوان شده است, اما در واقع هیچ تاثیر بر میزان مصرف آب نداشته و فقط باعث شده که بسیاری از ساختمان ها مجبور به نصب پمپ آب و مصرف بیش از حد برق و حتی آب شوند. مانند بسیاری از موارد بدون هیچ تحقیق و توجیه فنی این مساله موجب تحمیل هزینه های گزافی چون خرید پمپ و لوازم, مخارج تعمیرات و هزینه اضافی بابت کارکرد پمپ شده اند.
اما به غیر از کاهش فشار عمومی آب شهری, عوامل دیگری را نیز میتوان علت کم شدن فشار اب ساختمان دانست. با پیدا کردن دیگر دلایل افت فشار آب ساختمان میتوان روش هایی برای رفع افت فشار آب ساختمان پیشنهاد داد. به غیر از این مورد اصلی چند دلیل اصلی برای کم شدن فشار در کل یا برخی از قسمت های ساختمان میتوان مطرح نمود.
12 علت کم شدن فشار آب ساختمان
علت قطع شدن آب ساختمان
معمولا دلیل قطع شدن آب ساختمان, بستن شیر فلکه بعد از کنتور یا قطع شدن انشعاب آب توسط اداره آب به دلایلی مانند بدهی آب و فاضلاب است.قطع شدن انشعاب آب توسط اداره آب توسط نیروهای خود سازمان آب انجام شده و برای نصب مجدد آب بایستی موانع قانونی رفع و اقدام به نصب توسط خود ماموران نمود. وصل کردن غیرقانونی انشعاب توسط لوله کش ها و افراد عادی مسولیت و عواقب قانونی دارد. در ضمن برای نصب انشعاب نیاز به آچار انشعاب هم سایز است که هر کسی این ابزار خاص را در اختیار ندارد.
چرا فشار آب کم است
علت کم شدن فشار آب ساختمان همان موارد بالاست. اما بایستی علت را پله پله بررسی کنیم. اگر یک شیر یا جای خاص دچار کاهش فشار شده باشد و بقیه نقاط مشکلی وجود نداشته باشد, بایستی مشکل نقطه ای بررسی شود.
رفع افت فشار آب ساختمان
اگر فشار آب کل ساختمان کم باشد, بایستی فورا به فکر نصب یک پمپ باشید. اگر پمپ داشته باشید, باید پمپ را درست کنید.
اما ممکن است که یک یا چند شیر دچار افت فشار آب شده باشند. در ادامه لیستی از کارهایی که برای رفع افت فشار آب ساختمان وجود دارد, پیشنهاد شده است.
شیر پیسوارها را چک کرده و ترجیحا تمیز کنید. توری شیر صافی کنتور را تمیز کنید. مغزی شیرآلات کم فشار را عوض کنید. در صورت تا شدن شلنگ های شیرآلات آنها را تعویض یا اصلاح نمایید.
بعضا در قسمت توری یا پرلاتور شیرآلات وجود رسوب باعث کم شدن فشار آب همان شیر میشود. همانطور که در عکس بالا مشاهده میکنید, باز کردن و تمیز کردن توری ها و پرلاتورها الم شیرظرفشویی یا دیگر شیرآلات یکی از روش های اصلاح فشار آب است.
در صورت فلزی بودن لوله های آب, آنها را به صورت کلی یا مقطع عوض کنید.
اگر آبگرمکن یا پکیج دارید ممکن است که افت فشار آب گرم به خاطر جرم گرفتگی مبدل آنها باشد. افت فشار آب گرم مصرفی در ساختمان های دارای موتورخانه نیز به دلیل رسوب گرفتگی کویل منبع و نیاز شستشوی منبع کویل دار است. در صورت نیاز به کارشناس برای یافتن علت کم شدن فشار آب ساختمان با ما تماس بگیرید.